ENERGETIKAI FELÚJÍTÁS LAKON

A kedvezményezett neve: Lak Községi Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Energetikai felújítás Lakon
A szerződött támogatás összege: 71 010 000 Ft
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00012

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A fejlesztés eredményeként Lak Község Közösségi Házának a külső határoló szerkezeteinek szigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére és napelemek telepítésére kerül sor.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. 05. 31.

“Energetikai felújítás Lakon” című projekt keretében az önkormányzat 71 010 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00012 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósul Lak község Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése.

Az épület szerkezetei nem felelnek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek, az épület üzemeltetése magas költségekkel jár. A fejlesztés kapcsán az épület külső határoló szerkezeteinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napelemek telepítése valósul meg.

A projekt célja, hogy az épületek üzemeltetési költségei kedvezőbbek legyenek, és megfelelő módon tudják üzemeltetni azokat. A költségcsökkenésen túl a környezet tudatosság a másik meghatározó cél.

Korszerűsítés hatására fajlagosan nagymértékben csökken az üvegház hatást kibocsájtó gázok mértéke. Az épület energetikai korszerűsítése során elengedhetetlen a külső határoló elemek hőszigetelése, és a nyílászárók cseréje. Ezzel a lépéssel a fűtési hőigények jelentős hányada önmagában megtakarítható.